Leuke bezigheid zonder snoep

Vind een eekhoorn, zo noemen we het voor het gemak maar even. Het is een soort zak met gaten waar kleine pluche speeltjes uitgehaald moeten worden. Het is een alternatieve bezigheid voor de Kong of Lickimat en hij wordt er in elk geval niet dik van. 😉

Wat is het?

Hide a squirrel is stoffen speelgoed. Het is een holle boom(stam) met een aantal gaten waarin speelgoedeekhoorntjes zitten. Het is de bedoeling dat je hond deze eruit probeert te halen met zijn snuit en poten.

Wat heb je eraan?

Met dit speelgoed kun je je beste vriend even bezighouden, zonder dat er meteen eten of snoepgoed aan te pas komt. Voor sommige honden werkt het kalmerend en vereist het de nodige mentale inspanning om die verdomde beesten te pakken te krijgen. Voor andere honden werkt het frustrerend en kun je beter iets anders verzinnen. 😛

Hoe werkt het?

Je stopt de speelgoedeekhoorntjes in de holle boom (meestal door een iets groter gat dat wat geschikter is voor jou dan voor je hond) en spelen maar. Tja, alle speelgoed blijft leuk en spelen zal ie er wel mee maar de eekhoorntjes eruit halen heeft een beetje training nodig. Maar wees gerust, je hond heeft het snel genoeg door. Volg onderstaande stappen om jullie op weg te helpen.

  1. Laat je hond even snuffelen en spelen met een van de eekhoorntjes.
  2. Pak het eekhoorntje af en stop het in een van de gaten van de boom en laat hem dit duidelijk zien. Zorg ervoor dat de eekhoorn er minimaal met zijn kopje nog uitsteekt.
  3. Moedig je hond aan het eekhoorntje te pakken (waarbij je de boom nog even kunt vasthouden).
  4. Ga uit je dak als hij de eekhoorn eruit trekt. 😀
  5. Herhaal bovenstaande een aantal keren en stop er telkens een eekhoorntje extra in.

Leuk tijdverdrijf

Als je hond eenmaal doorheeft hoe het werkt, gaat het snel. Bij onze “testdummy”, duurt het inmiddels nog geen minuut voordat hij alle eekhoorns eruit heeft maar dat maakt het niet minder leuk en je kunt het gewoon blijven herhalen natuurlijk.

Het is dus niet helemaal iets waarmee je je hond op eigen houtje mee bezig kunt laten zijn. Het kost wel aanzienlijk minder inspanning dan bijvoorbeeld trekken met een flostouw en het is ook prima afleiding als je even een paar minuten je hond “aan de kant” moet hebben.

Pluche/stoffen speelgoed

Niet elke hond kan met stoffen speelgoed omgaan. Sommige honden verscheuren echt alles wat ze te pakken krijgen. Valt jouw hond in die laatste categorie, dan is dit speelgoed niet voor hem.

Wel zijn wij van mening dat je bijna elke hond kunt leren omgaan met stoffen speelgoed. Het is een kwestie van erbij blijven en leren dat je het niet kapot mag maken. De eerste paar maanden zal er wat sneuvelen in een onbewaakt ogenblik maar na verloop van tijd leert je hond hoe hij hiermee moet spelen en zal hij zelden iets stuk maken.

Variaties

Eekhoorns in een boom, panda’s in een bal, dino’s in een ei, kuikens in een hok, schapen in het gras, je kunt het zo gek niet bedenken, variaties genoeg. Ook de grootte kan verschillen en daarbij het aantal beestjes dat je erbij krijgt. Kleine boom met 3 eekhoorns voor kleine hondjes, grote boom met 5 eekhoorns voor grote hondjes. We hebben ze nog niet gezien van een bekend merk, dus de meeste komen uit China. Verwacht geen hoogstaande kwaliteit, maar plezier zal je er zeker aan beleven!

Bonus

Afhankelijk van hoe groot de gaten zijn, kun je er ook andere zaken instoppen dan enkel het bijgeleverde speelgoed. Wat grotere hondenkoekjes doen het goed en ook klein ander speelgoed voor je hond. Let op met harde en zware dingen, die kun je er beter niet in stoppen. Een stukje gewei om op te knagen werd zomaar gelanceerd in een wilde poging alles in één keer uit de boom te schudden. We hadden nog net de glasverzekering niet nodig.

Samenvatting

Hide a squirrel is een stoffen speeltje waar kleinere speeltjes inzitten. Je hond moet proberen die kleine speeltjes eruit te halen (waarna jij ze er weer in kunt stoppen). Het is geen speelgoed waar ze uren mee zoet zijn, maar het is wel eens wat anders. Je kunt er ook goed mee variëren door er eens iets anders in te stoppen maar doe het wel altijd samen.