Als je hond respect voor je heeft, kun je dat makkelijk testen. Geef het commando “buig” en als hij je echt respecteert zal er een sierlijke buiging volgen. WHAHAHA, dat geloofde je toch hopelijk niet he. 😉 Maar zonder gekheid, je kunt je hond het commando buig aanleren en dat kan best leuk zijn op sommige momenten.

Aanleren

Deze oefening is niet een van de makkelijkste. Het komt aan op goede timing en geduld maar het is zeker te doen. Een goede buiging wil zeggen, de voorpoten plat op de grond en de kont in de lucht. Dit is hoe je het kunt aanleren:

  1. Laat je hond naast je staan
  2. Houd je snoepje voor zijn neus en beweeg het tussen zijn voorpoten naar beneden (hetzelfde als je bij het “af” commando doet, alleen nu doe je het iets sneller) en meteen weer omhoog zodra je hond door zijn voorpoten zakt
  3. Als je het op het juiste moment timet, blijft de kont in de lucht steken en de rest is nog op de grond. Geef meteen het commando “buig” en beloon uiteraard weer uitbundig

* Voor deze oefening is het handig als je hond reeds de commando’s: zit, af en sta onder de knie heeft.

Nuttig

Heel nuttig is dit trucje niet maar leuk zeker wel. Je kunt natuurlijk ook aanleren met een ander commando. Wat dacht je van het commando “respect”. Leuk als je tijdens het wandelen mensen tegenkomt en je hond zegt “respect” te tonen en hij ook nog een buiging maakt.

Samenvatting

Het commando “buig” heeft niet heel veel nut maar is zeker leuk om samen te leren en tijdens een wandeling te gebruiken. Niet lang over nadenken en gewoon gaan oefenen!